Director assistent

Carles Gumí i Prat

Neix a Barcelona. Cursa estudis de Geologia a la Universitat de Barcelona i, al mateix temps, estudis superiors de Composició i Instrumentació al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona. S'inicia en la direcció a través dels cursos organitzats per la Federació Catalana d'Entitats Corals (FCEC) amb els mestres Pierre Cao, Alberto Grau i Lluís Vila, entre altres. Posteriorment, obté el Títol Superior de Direcció d'Orquestra estudiant amb Salvador Brotons a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC).

La seva tasca creativa queda reflectida en una quantitat important d'obres estrenades a dins i fora de Catalunya i en diverses obres publicades i enregistrades. A l'estranger, les seves obres han estat estrenades a Franša, ItÓlia, GrŔcia, Hongria, TxŔquia, LituÓnia i als Estats Units. AixÝ mateix, les seves composicions han estat guardonades en diferents ocasions. Les obres per a cor tenen un pes important dins el seu catÓleg i sovint rep encÓrrecs per compondre. També ha dut a terme la revisió i edició de l'obra «Poema Romàntic», per a baríton i gran orquestra simfònica, de Joan Lamote de Grignon. Des de l'any 2001 forma part del jurat del Festival Internacional de Música de Cantonigròs i durant deu anys ha estat el cap de l'equip tècnic de la Delegació del Barcelonès de la FCEC.

Ha dirigit la Coral de la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona des de la seva fundació l'any 1985 fins al 1991 en que assumeix la direcció del Cor de la Universitat de Barcelona durant 12 anys. En aquest període, el Cor de la UB realitza nombroses actuacions a dins i fora de Catalunya, enregistra actuacions per a la televisió i la ràdio i es consolida com a formació coral. L'any 2002 funda l'actual Schola Cantorum Universitaria Barcinonensis, dedicada a la música antiga i religiosa, reprenent el nom de la que havia estat la primera coral de la Universitat de Barcelona, fundada als anys quaranta.

Entre les formacions que ha dirigit cal esmentar: la Banda de la Unió Musical del Bages, l'Orquestra Filharmonia Hekàteros, l'Orquestra Simfònica Ciutat d'Eivissa (OSCE), l'Orquestra del Conservatori Superior de Música del Liceu, l'Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra (ONCA) i la Jove Orquestra de la Ràdio Televisió d'Austràlia (SBS Youth Orchestra).

Actualment és director assistent de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (OJIPC), és el director musical de l'Orquestra Universitat de Barcelona (OUB) des de la seva fundaciˇ i desenvolupa una tasca pedag˛gica com a professor del Conservatori Professional de M˙sica de Cervera dirigint l'Orquestra AndrevÝ.